ASK Scorpions

O Klubu…

Airsoft klub Scorpions osnovan je prvotno kao tim u kolovozu 2013. godine. Osnovan je od strane igrača iz bivšeg tima AT Joker (Kaniška Iva), dvojice igrača iz AT Ghost Divisiona te dva nova igrača, zaljubljenika u ovo vrstu sporta. Nakon rasprave odlučuje se pokretanje upisa u registar udruga Republike Hrvatske te na osnivačkoj sjednici koja je održana 7. siječnja 2014. godine pokreće se postupak upisa u registar koji je okončan 21. siječnja 2014. upisom u registar udruga i od tada službeno postajemo ASK Scorpions sa sjedištem u općini Hercegovac. Od siječnja 2015. Klub je članica Hrvatskog airsoft saveza (HASS).

Klub trenutno broji 25 redovnih i 15 počasnih članova.

S početkom 2019. Viper Tactical Slovenija sponzorira i podupire rad našeg Kluba.

S početkom 2018. na Skupštini Kluba donosimo odluku o promjeni mjesta sjedišta te službeno s 12.3.2018. nova adresa Kluba je: Krste Frankopana 65, 43000 Bjelovar. S početkom 2019. krenuli smo u nove projekte sa Županijom i Bjelovarskim sajmom.

Krajem 2018. tj. početkom 2019. video “OP Chernobyl: Resurrection” nominiran je za Airsoft Players’ Choice Awards te je ušao u izbor među pet najboljih u svijetu. Ova nominacija daje nam još više poticaja na suradnju s našim prijateljem-snimateljem iz Artistic Foto&Video te da svaki naš video sa susreta bude još samo bolji i da u konačnici ostvarimo prvo mjesto na navedenom natjecanju te da se rad našeg kluba vidi svuda u svijetu.

I tijekom dvije intenzivne pandemijske godine (2020./2021.) bili smo aktivni – promovirali smo airsoft, surađivali s drugim klubovima, javljali se na sportske natječaje i odlazili na susrete i treninge koliko je dopuštala epidemiološka situacija. Osnovane su i nove podružnice Kluba.

Osnovni cilj kluba je bavljenje i promoviranje airsofta kao sporta, zabava, druženje i fair play.

Članstvo u klubu:
Član kluba može postati svaka punoljetna osoba sa stalnim boravištem na teritoriju Republike Hrvatske uz uvjet da ima navršenih 18 godina te posjeduje zaštitne naočale.

Surađujemo s AU Podravina (KC), ASK Alfa (ZG), ASK Komarci (DA), ASK C.A.T. Bjelovar, ASK Templari Đurđevac, ASK Legionari Zagreb, ASK Zagreb, ASK Zrinski Zagreb i brojnim drugim klubovima u okolici te ponosni promotor tvrtke Viper Tactical Slovenija i Airsoft shop STI Zadar.

AIRSOFT KLUB SCORPIONS

Krste Frankopana 65, Bjelovar

IBAN: HR4424020061100688403