ASK Scorpions

Specifična pravila i loadout za OP Chernobyl 2017.SPECIFIČNA PRAVILA:

VOZILA – mogu biti uništena rpg-om ili zoljom koja izbacuje kuglice, 40mm granatom ili eliminacijom vozača, bočna stakla na vozilima u svakom trenutku moraju biti spuštena, kako bi vozač i suvozač koji se nalaze u njima mogli biti pogođeni. Pogođeno vozilo na ove načine je van igre sat vremena i na njega se stavlja crveni reflektirajući prsluk. Ostala vrata i stakla na vozilima mogu biti dignuta te se igrači u njima eliminiraju po izlasku iz istih ukoliko vozilo nije eliminirano 40mm granatom, zoljom odnosno kada je u vozilu elimiran samo vozač.

PODMORNICA – nalazit će se u stvarnom kanalu punom vode i plovit će s posadom – posadu će sačinjavati: zapovjednik podmornice, zamjenik i dva podmorničara (ruska strana će odabrati četvero ljudi i moći će ih rotirati tijekom susreta). Dodatna pravila podmornice biti će objašnjena tijekom brifinga na susretu.

AMMO LIMIT
– limit je 500 bb-a – MID-CAP ONLY!
– za pištolje nema limita
– za bolt snajpere nema limita
– za strojnice i puško strojnice vrijedi ammo limit prema HASS pravilima.

NOVAC (osigurava organizator) – sa novcem možete potkupljivat Rollplay igrače da vam daju neke informacije. NAPOMINJEMO – NOVAC NEKAD NE IGRA NAJVEĆU ULOGU U PREGOVORIMA, PA DAJTE MAŠTI NA VOLJU.

ROLLEPLAY IGRAČI – sve strane moraju graditi što bolje odnose sa Rollplay igračima kako bi dobili naklonost istih, jer oni imaju vrijedne informacije o suparnicima. Probajte biti inovativni i pokušajte na bilo koji način dobiti informacije od civila. S tim da mučenja, nasilje i sl., rezultira tim da nećete dobiti ništa ili možda hoćete.

ZOLJE, RPG, 40mm granate, CLAYMORE MINE, TORNADO GRANATE I SL. REKVIZITI – sve navedeno je dozvoljeno koristiti ukoliko izbaciju kuglice te je upotreba istog nad vozilima opisana pod pravilima vozila. Isto se može koristiti i za eliminaciju protivnika.

STUNT, FLASHBANG, DIMNE GRANATE – su dozvoljene ukoliko su tvorničke te služe za ono što im je prvenstvena namjena, distrakcija ili smanjivanje vidljivosti.

ZVUČNE I MINE NA PRAH, TE SLIČNI REKVIZITI – PRIZNAJEMO kao sredstvo za eliminaciju.

ZABRANJENO JE KORIŠTENJE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA (petarde bilokojeg razreda zbog blizine naselja)!

UKOLIKO POSJEDUJETE JOŠ NEKE REKVIZITE KOJE NISMO SPOMENULI, A ŽELITE IH KORISTITI NA SUSRETU, MOLIMO DA NAS UNAPRIJED OBAVJESTITE O ISTIMA KAKO BI IH OPISALI U PRAVILIMA ILI IH DODALI U NEKO OD POSTOJEĆIH.

BAZE I FIKSNI MASHEVI – baze i fiksne masheve kod baze ne morate “silovati” jer oni ne igraju osim u slučaju kad je to određeno zadacima, a to će onda biti naznačeno od strane moderatora.

DRON – na terenu će se nalaziti i osoba koja će snimati susret s dronom. Najstrože je zabranjeno pucanje na drona i operatora.

KANALI ZA VEZU –
1 kanal za organizatore, moderatore i njihovu logistiku
3,4,5 kanal su od AMERIKANCI
6,7, 8 kanal su od PLJAČKAŠI i RUSI

BLEEDOUT TIME – je 5 minuta

RESPWAN – na svakih 30 min (znači 14:00, 14:30, 15:00, 15:30 …….)

MODERATORI ĆE STROGO KAŽNJAVATI SVAKO GRUBO KRŠENJE PRAVILA KAKO HASS TAKO I POSEBNIH PRAVILA PROPISANIH OD STRANE ORGANIZATORA. KAZNA ZA GRUBO KRŠENJE PRAVILA JE ZABRANA SUDJELOVANJA NA SUSRETU I POKRETANJE STEGOVNOG POSTUPKA NA HASS STEGOVNOM SUDU.

AMERIČKI LOADOUT
LOADOUT PLJAČKAŠA I RUSA